Skip to content

Igår lämnade Erika och Tobias kontorets trygga väggar för att hålla i en dagslång grundutbildning i WordPress för ett gäng studenter som pluggar Reklam & Marknadsföring YRGO.

Tanken är att studenterna, som blir Art Directors eller Copywriters när de är klara, ska bygga sina portfolior i WordPress under vintern. Utbildningen bestod av föreläsning varvat med uppgifter, och avslutades sedan med en workshop där studenterna fick experimentera med olika gratisteman och pluginet Page Builder. Studenterna har ingen erfarenhet av kodning, däremot är de digitalt kompetenta med en känsla för grafisk design. I sådana sammanhang passar plugin som Page Builder utmärkt, eftersom det ger kontroll över sidans utseende utan att någon kod behövs. En känsla för design är dock viktigt, och det var det inte brist på!

Det hela blev riktigt lyckat trots att det styrdes upp på kort varsel. De flesta hade aldrig använt WordPress innan men på eftermiddagen hade snygga portfoliosajter redan börjat ta form och kreativiteten flödade. Grymt jobbat av alla inblandade!