Skip to content

Integrerad e-handel med WooCommerce & Dynamics NAV

Sundlings, som är leverantör av popcorn och snacks till bland annat biografer, behövde en webbshop som var integrerad med deras affärssystem. Resultatet blev en responsiv webbplats i WordPress med språkstöd och e-handelsplattformen WooCommerce, som vi integrerade med affärssystemet Dynamics NAV.

Synkning av affärssystem och e-handel

Produkter, ordrar och användare synkas automatiskt

Genom att vi integrerat WooCommerce med Sundlings standardinstallation av Dynamics NAV, synkas affärssystemet automatiskt med webbshoppen.

Detta gör att ordrar från kunder som checkat ut i webbutiken även läggs till i affärssystemet. Dessutom synkas produkterna som finns inlagda i NAV regelbundet med WooCommerce, vilket innebär både att lagerstatus för befintliga produkter uppdateras och att nya produkter läggs till automatiskt.

Även användardata synkas mellan NAV och WooCommerce, så att kunden bara behöver registrera sig en gång, på ett ställe.

Dynamiska prislistor

Olika utföranden för privat- och företagskunder

Webbplatsen fungerar lite olika beroende på om kunden är företagskund eller privatkund.

Företagskunder har tillgång till en sida som visar statistik och vanligt förekommande ordrar, som syftar till att förenkla för kunder som beställer samma produkter vid upprepande tillfällen. Varje företagskund har dessutom en egen produkt- och prislista, som laddas och appliceras när företagskunden loggar in.

För privatkunder finns istället en konsument-prislista som gäller för alla privatkunder och betalning med kort sker i samband med beställning.

Ring, skriv eller kom över på en fika!

Tobias Rejgård tobias@jgl.se 0708 - 58 40 79 Skicka meddelande