Skip to content

Responsiv webbplats med eget bokningssystem till WooCommerce

EverTreks webbplats var byggd i ett specialanpassat system. När framtiden började göra sig påmind togs beslutet att flytta över till WordPress. Förutom att göra det, utvecklade vi ett eget bokningsplugin som vi integrerade med Woocommerce.

Ny plattform, men samma utseende

EverTreks tidigare webbplats var byggt i ett låst system som inte längre kunde uppdateras. Vi framtidssäkrade genom att flytta över till WordPress och för att hantera bokning av resor använde vi WooCommerce som plattform.

Den gamla webbplatsen var byggd med HTML5-temat Porto, som även vi använde och byggde in all funktionalitet i. På så vis behöll sajten sitt grafiska uttryck, samtidigt som vi kunde spara in tid på design och frontendutveckling.

Givetvis byggde vi webbplatsen med vårt redigeringsverktyg för att administratören enkelt ska kunna skapa dynamiska, lättöverskådliga sidor som genererar ren, sökmotorvänlig kod.

Skräddarsytt bokningstillägg integrerat med WooCommerce

Till WooCommerce finns mängder av färdiga tillägg för att utöka funktionaliteten. Vi letade efter ett bokningstillägg, men ingen av dessa kunde motsvara EverTreks behov. Därför tog vi saken i egna händer och byggde ett eget bokningsplugin, integrerat med WooCommerce.

Dynamisk prishantering med import från Excel

Priserna på EverTreks resor är dynamiska och baseras på ett antal faktorer. Därför hanteras de i Excel. Att behöva lägga in priserna manuellt på varje resa i WordPress hade inneburit en hel del dubbelarbete. För att underlätta arbetsprocessen skapade vi möjligheten importera excelarket, som sedan synkas med resorna.

Ring, skriv eller kom över på en fika!

Tobias Rejgård tobias@jgl.se 0708 - 58 40 79 Skicka meddelande