Skip to content

E-handel åt Däckforum med affärskritisk datahantering

Däckforum är en däckgrossist baserad i Stockholm och Göteborg. De säljer endast till sina företagskunder där tillförlitlig information är A och O. För att kunderna ska kunna se lagerstatus, priser och leveranstid i realtid har vi integrerat deras affärssystem med e-handeln.

Helt integrerad e-handel och affärssystem

WooCommerce är helt integrerad med Däckforums affärssystem. E-handeln hämtar kunder, priser, artiklar (även gruppartiklar/BOM) och lagersaldo. Ordrar som läggs skickas tillbaka till affärssystemet i realtid.

Eftersom Däckforum är en grossist har deras kunder helt egna priser, avtal och sortiment. Det sortimentet och rekommenderade lager som visas anpassas efter vilken kund som är inloggad.

Däckforum har lager i både Sverige och Europa vars saldo synkas i realtid. Eftersom lagersaldot styr leveranstiden för kunden är det av yttersta vikt att informationen finns tillgänglig, då leveranstiden kan vara avgörande för om köpet blir av.

Innovativ sökfunktion och höga krav på prestanda

Däckforum har över hundra tusen artiklar i sin e-handel vilket kräver höga krav på prestanda. Vi har utökat Wordpress/WooCommerce med funktionalitet som ger riktigt bra prestanda. Detta utan att göra webbplatsen onödigt komplicerad eller påverka grundfunktionaliteten. Det är viktigt att tänka på för att hålla e-handeln framtidssäker och redo för framtidens uppdateringar.

För att kunderna enkelt ska kunna hitta rätt produkter har vi byggt vad vi kallar för Supersök. Här kan användaren söka på registreringsnummer eller en specifik bilmodell för att få upp passande produkter, eller söka direkt på dimensioner.

Öka tillgänglighet och omsättning utan att öka kostnaderna

Däckforum verkar i en bransch där marginalerna krymper samtidigt som tiden för försäljning är begränsad; försäljningen peakar vid däckbyte under vår och höst. För att växa i den branschen krävs det att man är innovativ. Med e-handel ökar tillgängligheten och ytan för affärer, utan att kostnaderna för exempelvis personal ökar.

Ring, skriv eller kom över på en fika!

Tobias Rejgård tobias@jgl.se 0708 - 58 40 79 Skicka meddelande