Enklare e-handel med all produktdata på samma ställe

Många webbshop-lösningar blir snabbt tungjobbade när antalet artiklar ökar. Systemen är sällan byggda med hantering av produktdata och produktinformation som prioritet. Det är å andra sidan ett PIM-program. PIM står för Product Information Management och en sådan lösning är utvecklad just för att kunna hantera all tänkbar produktdata - bilder, säljtexter, ritningar, tekniska beskrivningar och så vidare. På flera språk om så behövs.

PIM-systemet integreras med din e-handel och all information din nätbutik behöver hämtas därifrån. Har du andra system, som behöver annan produktinformation kopplas även de till samma PIM. Det garanterar att all produktinformation är densamma oavsett var den används – i e-handeln, på webbplatsen, i affärssystemet och så vidare. Men jobbet med att uppdatera informationen, det har bara gjorts en gång, på ett ställe. I din PIM-lösning. Ganska snart har det arbetssättet sparat mycket tid åt dig, dels för att uppdateringarna går snabbare, dels för att du alltid vet var produktdata och produktinformation finns när du behöver den.

På JGL har vi lång erfarenhet av PIM och integration med e-handel och andra system. Vi arbetar med Akeneo, en väletablerad lösning bland företag i varierande storlek och i olika branscher världen över. Vi har genomfört Akeneo-integrationer med ett flertal olika e-handelsplattformar, till exempel WordPressbaserade Woocommerce. Alla våra implementationer av PIM tar avstamp i att varje kund är unik. Det finns inga standardlösningar, därför gör vi alltid en kartläggning av it-miljö, system och behov. Sedan skapar vi de strukturer som krävs för effektiv hantering av produktinformation, för att sedan knyta Akeneo till webbshop och andra system.

En PIM-lösning som nav för produktdata gör allt mycket enklare, effektivare och säkrare. Men det krävs en hel del kunskap för att nå dit. Den kunskapen har vi. Och eftersom dina behov inte liknar någon annans föreslår vi att du kontaktar Jens hos oss för en vidare diskussion om hur PIM skulle kunna förenkla er vardag.

  • Smidig e-handel på flera språk
  • Effektiv integration med alla större e-handelsplattformar
  • Enkel uppdatering av produktdata
  • Senast uppdaterade information i alla system

"Självklart integrerar vi Akeneo med både affärssystem och e-handel. De system vi arbetat med är WooCommerce, Visma Business, Visma Administration, Dynamics 365 mfl."

Malin Seeger, Ledare för utvecklingsteamet