Sundlings, leverantör av popcorn och snacks till bland annat biografer, behövde en webbshop som var integrerad med deras affärssystem. Resultatet blev en responsiv webbplats i WordPress. Vi byggde webbshoppen med e-handelsplattformen WooCommerce som vi sedan integrerade med affärssystemet Dynamics NAV (tidigare Navision).

Om kunden

Sundlings är Nordens ledande leverantör av popcorn och snacks till biografer och arenor. Produkterna tillverka de själva i sin egen anläggning i Lidköping.

Vad de behövde

Sundlings behövde en webbshop för både privatpersoner och företagskunder som även skulle integreras med deras affärssystem Dynamics NAV (Navision).

Vad vi gjorde

Vi byggde en responsiv webbplats i WordPress med en webbshop som drivs av pluginet och e-handelsplattformen WooCommerce. Detta integrerade vi sedan med Dynamics NAV, så att webbutiken synkas automatiskt med affärssystemet.

Integration med WooCommerce och Dynamics NAV

Synkning av affärssystem och e-handel

AUTOMATISK SYNKNING MELLAN WEBBUTIK OCH AFFÄRSSYSTEM

Genom att vi integrerat WooCommerce med Sundlings standardinstallation av Dynamics NAV (NAV) synkas affärssystemet automatiskt med webbshoppen.

Detta gör att ordrar från kunder som checkat ut i webbutiken även läggs till i affärssystemet. Dessutom synkas produkterna som finns inlagda i NAV regelbundet med WooCommerce, vilket innebär både att lagerstatus för befintliga produkter uppdateras och att nya produkter läggs till automatiskt.

SYNKAD ANVÄNDARDATA FÖR ATT SLIPPA DUBBELARBETE

För att kunna handla som företagskund hos Sundlings behöver kunden registrera sig före köp. Genom vår integration synkas användardata mellan NAV och WooCommerce, så att kunden bara behöver registrera sig en gång, på ett ställe.

OLIKA UTFÖRANDEN FÖR PRIVATKUNDER OCH FÖRETAGSKUNDER

Webbplatsen fungerar lite olika beroende på om kunden är företagskund eller privatkund.

Företagskunder har tillgång till en sida som visar statistik och vanligt förekommande ordrar, som syftar till att förenkla för kunder som beställer samma produkter vid upprepande tillfällen. Varje företagskund har dessutom en egen produkt- och prislista, som laddas och appliceras när företagskunden loggar in.

För privatkunder finns istället en konsument-prislista som gäller för alla privatkunder och betalning med kort sker i samband med beställning.